Zomerjurk

Vier mannen, een vrouw en één ambitie: Het spelen van zoveel mogelijk stukken van toneelgroep Het Volk. Na de succesvolle vertolkingen van 'Kaaljakkers" en de eigen bewerking van "Nooit meer dansen" is ditmaal gekozen voor het prachtige verhaal van 'Een zomerjurk vol verdriet".

Drie mannen vertellen het verhaal van de zusjes Eggert. Het zijn drie vrouwen met heftige littekens als het gaat om hun levensloop maar vooral als het gaat om de liefde. De zelfmoordpoging van de zus Aaf brengt de zussen bij elkaar in de kleine kapelanij waar Aaf sinds jaar en dag woont. Langzaam maar zeker ontrafelt zich een beeld vol troosteloosheid. Hoe sterk of zwak is de band tussen deze vrouwen en hoe redden zij zich uit hun eigen misère? 

Een zomerjurk vol verdriet is een typische Het Volk-productie: prachtige teksten, woordspelingen en onverwachte wendingen. Tragiek op z'n mooist zoals alleen het Volk dat kan schrijven. De mannen van Kleintheater Zwaan hebben zeer veel tijd en energie gestoken in dit project en dankzij de uitvinderskwaliteit van een van de leden is er een origineel en verrassend decor gemaakt dat helemaal past in het unieke en kleine theatertje dat Gouda rijk is: Kleintheater Zwaan.

Maar liefst zes keer gaan ze spelen en we hopen op zes volle zalen en heel veel nagesprekken!

 

Spel: Ben Bijker, Wilco van der Lans en Henk van Vulpen

Regie: Peter Meijer

Vormgeving: Astrid Sibbes

Zangcoach: Mariëtte Meisters

 

Labantraining
Theatermaker

Reservering

Bedankt voor uw reservering.

We sturen een bevestiging per e-mail.

 

Dit scherm sluit automatisch na 5 seconden