Ruth & Ehlings

Dubbelvoorstelling: Elings & Bloemen

Ruth Elings

 

In 'Volg mij' neemt kleinkunstenaar Ruth Elings je aan de hand als je verandering een beetje spannend vindt. Dat vindt ze zelf namelijk ook, Ruth is opgegroeid met het idee dat verandering vooral vermeden moet worden. In het kleine, christelijke dorpje waar Ruth vandaan komt moet ze elke zondag twee keer naar de kerk. Van de ellenlange preek van de dominee snapt Ruth niet veel, dus op een dag besluit ze het heft in eigen handen te nemen: ze stuurt de dominee een brief waarin ze vraagt om een kindernevendienst. Een eenvoudige preek voor de kinderen uit de gemeente, zodat zij God beter leren begrijpen. Maar verandering blijkt niet zo eenvoudig als Ruth had gehoopt. 

Inmiddels is Ruth erachter gekomen dat er een hoop moet veranderen in de wereld. En hoewel niet iedereen is opgegroeid in de kerk, zijn er heel veel mensen die verandering toch een beetje eng vinden. Kijk maar naar de volharding waarmee tradities in stand worden gehouden. In De kindernevendienst helpt Ruth je met het zetten van je eerste stapjes om van verandering een iets minder eng woord te maken. 

Kleinkunstenaar en theatermaker Ruth Elings studeerde in 2018 af aan het Utrechts conservatorium. Met haar voorstelling TOBBEN speelde ze inmiddels in meer dan 30 theaters door het hele land. In haar voorstellingen is Ruth ontwapenend op een komische manier en zingt ze de sterren van de hemel.  In 2023 won Ruth het Utrechts Kleinkunst Festival.

 

Marlies Bloemen

 

Marlies is zangeres en theatermaker en studeerde hiervoor in 2018 af aan de master Muziektheater van Fontys. Met haar eindexamenvoorstelling speelde ze o.a. op Theaterfestival Boulevard en met haar debuutvoorstelling meerdere reeksen in het TapasTheater. In haar nieuwe voorstelling Goed genoeg gaat ze op zoek naar eerlijkheid en naar zichzelf: wat als de hele wereld gefixeerd lijkt op liefde en seksualiteit en jij niet? Ben je dan wel goed genoeg? Vol muziek en humor zoekt Marlies naar een oplossing, en of die wel nodig is. Marlies volgde afgelopen jaar een verdiepend jaar aan de Koningstheateracademie. 

Labantraining
Theatermaker

Reservering

Bedankt voor uw reservering.

We sturen een bevestiging per e-mail.

 

Dit scherm sluit automatisch na 5 seconden