Nieuwsbrief terug en vooruitblik

Terug- en vooruitblik 2017/2018/2019

Een fraai seizoen was het. Met nog twee voorstellingen te gaan (poppenkastvoorstelling en een project van een student van de theaterschool die ook jij kunt gaan zien) kunnen we wederom zeggen dat we weer een jaar vol mooie activiteiten hebben gehad. We nemen je mee langs enkele hoogtepunten:

-        De poppenkast ging van start. Na een succesvolle crowdfunding in het najaar van 2017 en de bouw van de poppenkast konden we begin 2018 van start. 30 juni is de laatste van dit seizoen maar in september zijn ze terug: Klodje en al haar poppenvriendjes. Aanmelding via info@gordijnopzij.nl

-        Meezingavonden. We hebben er drie gehad en we hebben er veel van geleerd. Mooie en gezellige avonden die we komend seizoen gaan voortzetten: een (Engelstalige) arbeidersliederen-avond waarin we nieuwe liedjes gaan leren en een Beatlesavond. Een beperkt aantal liedjes en mooie samenzang: daar streven we naar. De muzikanten zijn geboekt! De data:  21 september en 2 november. Aanmelding via stichtinghbkd@gmail.com

-        Impro-avonden. Met twee verschillende groepen hebben we weer 6 impro-avonden georganiseerd. Met een groep hebben we zelfs een heerlijke voorstelling gegeven: hilarisch en zeer succesvol. Ook daarmee gaan we door: Nieuwe data: 14-9, 12-10, 9-11, 7-12, 11-1 en 1-2 (2019) en 802, 1-3, 15-3, 5-4, 3-5 en 7-6. Aanmelding via peterjan.eckstein@gmail.com

-        Stichting HKBD. De Stichting Hete Bliksem Kouwe Drukte ondersteunt ons bij diverse projecten en daar zijn we heel erg blij mee. Organisatie, administratie en een mogelijkheid subsidies aan te vragen kan allemaal via hen. 

-        Toneelspeelacademie. Ook dit jaar hebben we weer met twee groepen spelers gewerkt aan twee voorstellingen: “Nooit meer dansen” en “Bruidsschatten”. Vijf keer een volle zaal en geweldige recensies. Heerlijk!

-        Fout: dit was een project in het kader van 4 en 5 mei. Het spel van Ben Bijker en de tekst van Peter Jan Eckstein maakten grote indruk. Een vervolg in 2019 zit er zeker in! Ook samenwerking met scholen en het verzetsmuseum komt er aan. Ook streven we naar optredens in Westerbork en Amersfoort.

-        Huiskamer van de stad: Ruimte voor jong talent was het motto dit jaar. Vijf jonge acteurs schitterden in een versie van een gedicht van Leo Vroman dat was bewerkt tot toneelstuk. Bomvol was het!

-        Labantrainingen: In totaal hebben we drie groepen getraind en de reacties waren overweldigend! Vanaf september zijn er nieuwe trainingen en er is een speciale vervolgtraining voor acteurs. Kijk op www.labantraining.nl

-        Nieuwe website! We zijn heel trots op onze nieuwe websites: www.kleintheaterzwaan.nl, www.ecksteinmaakwerk.nl en www.labantraining.nl. Ga jij een keertje kijken?

In september komt de volgende nieuwsbrief en blikken we vooruit op o.a.

  • Nieuwpoort: Brouwers’dam een theaterspektakel in april 2019
  • West Zuid West: muzikale theateravond
  • Nieuwe theaterproducties van de Speeltoneelacademie

Tot slot: Fijne vakantie en zomerperiode en we zien jullie graag terug in het volgende seizoen!

Labantraining
Theatermaker

Reservering

Bedankt voor uw reservering.

We sturen een bevestiging per e-mail.

 

Dit scherm sluit automatisch na 5 seconden