May Evans

May Evans

‘Voordat Je Gaat’

May Evans schrijft eerlijke, Nederlandstalige teksten en brengt dit tot leven in warme soulmuziek. Een onverwachtse combinatie waarop je kunt wegdromen in zowel klanken als woorden. Op deze intieme muzikaleavond deelt May persoonlijke verhalen over de liefde in al haar vormen. Zoet, speels of vertrouwd in relatiesmaar ook over de liefde voor haar overleden vader. Herkenbaar in de oprechtheid en krachtig in de kwetsbaarheid, gebracht in een prachtig stemgeluid, heldere tweestemmigheid en passievol gitaarspel. Voor liefhebbers van o.a. Wende Snijders, Meau, Maaike Ouboter en Alain Clark.

 

Anderen over May Evans:

Francis Broeckhuijsen, Sublime fm: “Fantastisch, ze is echt en ontdekking. (…) EP Bitterzoet is een parel, recht uit het hart zo m’n donder in. Wat een stem.”

De Cultuurvlogger: “May wikkelt er geen doekjes om en kijkt dwars je ziel in met haar grote poppenogen.”

3 voor12: “Ontroerende verhalen in bitterzoete Nederlandstalige liedjes (…) waarbij je jezelf mag zijn, komend van een bevlogen dame.”

Bezoekers TapasTheater: “Pakkend, puur en persoonlijk” - “Adembenemend” - “Tot tranen geroerd, grote aanrader” - “May heeft me enorm geraakt, ik hoop haar gauw weer te zien.”

 

Beknopte biografie

May Evans brengt neo-soul en de Nederlandse taal samen in haar muziek. Met teksten recht uit het hart geschreven deelt May herkenbare, oprechte verhalen. Haar geluid is soms funky en zwoel, dan weer kwetsbaar en openhartig. May heeft jarenlang in veel verschillende theaterproducties gespeeld, maar de afgelopen jaren heeft ze zich ontwikkeld in haar eigen schrijven. Vorig jaar heeft ze met haar mix van easy-listening muziek en storytelling onder andere meerdere weken in het TapasTheater gespeeld, werd ze op Sublime radio gedraaid en organiseerde ze een eigen concert met een 7-koppige live band ter ere van haar debuut EP-release ‘Bitterzoet’.

Uitgebreide biografie

Singer-songwriter May Evans brengt een combinatie van neo-soul, RnB en storytelling. Met haarNederlandstalige teksten deelt ze herkenbare verhalen, recht uit het hart geschreven. Haar muziek is zwoel en funky wanneer ze de liefde bezingt, maar ze durft ook kwetsbaar en openhartig te zijn over persoonlijk verlies en rouw. Om de directheid van de Nederlandse taal te laten samensmelten met de warmte en groovyness van soul, heeft ze samengewerkt met producer Dutch Flower (o.a. Boris, Berget Lewis, Total Touch). Dit resulteerde in haar debuut EP ‘Bitterzoet’, die uitkwam in oktober 2022. Bitterzoet vertelt vijf persoonlijke verhalen over de liefde, in haar prachtige maar ook pijnlijke gedaantes. Van bittere breakups naar zoete verliefdheid en over een toxische aantrekkingskracht op de titeltrack. Bitterzoet werd goed ontvangen op o.a. FunX radio en Sublime FM, waar Francis Broeckhuijsen het een parel noemde, gegrepen door haar stem en poëtische teksten.

Met haar muziek en optredens zoekt May naar verbinding. Door emoties te omarmen en de kracht van kwetsbaarheid te delen, heelt ze stukjes van zichzelf en nodigt ze anderen uit om ook het gesprek aan te gaan. Met zichzelf of met anderen, zowel de bittere pillen als zoete liefdesverklaringen. 

May laat zich graag inspireren door artiesten als d’Angelo, Raveena en Dwele maar ook dichterbij huis dooreigenzinnige artiesten als Wende en Linde Schöne. 

 

Marije van Sonsbeek begon met schrijven als direct gevolg van de Coronapandemie. De allereerste klanken vonden hun weg naar haar in mei (May) 2020. Jarenlang werkte ze als zangeres en performer in verschillende theaterproducties en de entertainmentindustrie, nu greep ze haar kans om zelf te creëren. Wat begon als therapeutisch van zich afschrijven in de stilte van 2020/2021, mondde uit tot een persoonlijk project: May Evans. Ze leerde zichzelf de basis van muziekproductie en dook volledig in het schrijven, coproduceren en independent releasen. Dit resulteerde in vele bijzondere optredens, waaronder twee reeksen van solo shows in het TapasTheater inclusief videoprojectie en een zelfgeproduceerde EP-release show in Toekomstmuziek Amsterdam met een 7-koppige live band.

Na het uitbrengen van haar debuut EP zijn de nieuwe plannen gestart, voor een visueel album genaamd ‘Feniks'; een korte film verweven met haar toekomstige muziek. Hier zullen opnieuw persoonlijke ervaringen de bron van inspiratie zijn, waaronder het verlies van haar vader, body shaming en zelfacceptatie. 

 

Websitehttps://www.mayevans.com/

Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/5k9sSEBSrvpLVxBJqCgs6f?

Instagramhttps://www.instagram.com/mayevansmusic/

YouTube: https://www.youtube.com/@mayevansmusic

Facebookhttps://www.facebook.com/MayEvansmusic

Soundcloudhttps://soundcloud.com/user-424752951

Applehttps://music.apple.com/nl/artist/may-evans/1543390177

Deezerhttps://www.deezer.com/en/artist/115653082

 

Contactmayevansmusic@gmail.com

Telefoon: 0628784153

Labantraining
Theatermaker

Reservering

Bedankt voor uw reservering.

We sturen een bevestiging per e-mail.

 

Dit scherm sluit automatisch na 5 seconden