Klezbez

KLEZBEZ

Muziek uit Oost-Europa, Klezmer nummers, Roma muziek, maar ook muziek uit andere delen van de wereld. ‘Dansen’ en zingen zijn de hoofdbestanddelen van ditprogramma. De muziek van de Klezmorim, rondtrekkende muzikanten, werd vooral in Oost-Europa gespeeld op bruiloften en begrafenissen van de Joodse mensen en bestaatuit vrolijke en weemoedige melodieën.

De klezmermuziek mengde zich met de lokale muziek van de diverse landen en later met de jazz in Amerika. De grote revival kwam in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, toen de muziek uit Amerika ‘terugkwam’ naar Europa tijdens de grotemuziekfestivals. U hoort enkele Jiddische en Hebreeuwse liederen tijdens ditoptreden.
Op de Balkan hebben zich meer muzieksoorten gemengd, waarbij de zigeuners en Roma een belangrijke rol speelden.Een enkel Spaans lied en Tango’s uit Zuid-Amerika vullen ons Wereldmuziekprogramma aan.

De Klezbezleden hebben elkaar rond 2004 gevonden in de liefde voor de muziek uitde verschillende windstreken in Rotterdam en omgeving. De groep bestaat uit de volgende leden: zangeres/pianiste Hélène Dongelmans, violiste Elle Corbeth, accordeonist Ben van de Berg, gitarist Arie de Bruin, bassist René de Bruin en klarinettiste Hanneke Ris.

Labantraining
Theatermaker

Reservering

Bedankt voor uw reservering.

We sturen een bevestiging per e-mail.

 

Dit scherm sluit automatisch na 5 seconden